Imbir ma wiele właściwości prozdrowotnych, co nie jest zaskoczeniem. W Grecji stosuje się go w leczeniu chorób układu oddechowego. Marchew jest doskonałym warzywem dostarczającym witamin i łagodzącym stany zapalne.
Łącząc ją z innymi składnikami może pomóc nam w walce z kaszlem i innymi problemami z oddychaniem. Marchew ma wysoki poziom witaminy C. Zawiera również witaminy A i B, a także potas i wapń. Popularne jest stosowanie soku imbirowo-marchewkowego w walce z problemami z oddychaniem, takimi jak astma, nagromadzenie śluzu w płucach, zapalenie oskrzeli czy oskrzelików.
Użyj sokowirówki na 100 gramów imbiru i marchewki. Sok może być aromatyzowane miodem, ale nie zaleca się dodawać wody. Można go spożywać dwa razy dziennie przez okres do 20 dni. Możesz wznowić picie soku po 7-dniowej przerwie. Może to pomóc w zmniejszeniu ataków astmy.