Przepis jest bardzo prosty i wymaga tylko kilku składników. Przepis można modyfikować dowolną ilość razy, co sprawia, że jest jeszcze przyjemniejszy, jeśli lubisz eksperymentować w kuchni. To danie, pomimo swojej nowości, pokochali wszyscy, którym je podawałam. Ta tortilla jest szybka, łatwa, sycąca i zdrowa.
Dokładnie umyj, a następnie posiekaj cebulę. Podsmaż cebulę na oleju, aż stanie się złotobrązowa. Następnie umyć i obrać cukinię. Na koniec zetrzeć ją na grubej tarce. Pozostawić na kilka minut, aby puściła sok. Następnie odlać go.
Połowę startej cukinii dodać do patelni z cebulą i smażyć przez ok. 3-4 minuty. W osobnej misce wymieszać żółtka z surową cukinią. Wymieszać za pomocą łyżki.
Wymieszaj cebulę i surową cukinię z jajkiem. Doprawić solą, pieprzem i innymi przyprawami do smaku. Podgrzany olej dodać do ciasta. Gdy ciasto stanie się jednolite na patelni, posypać je tartym serem.
Zmniejszyć ogień i przykryć patelnię pokrywką. Kontynuować smażenie tortilli do momentu, aż będzie ugotowana. Tortillę można również upiec w piekarniku.