Domowe ptasie mleczko. Jestem pewna, że będziecie zaskoczeni tym przepisem. Pyszny smak, nie do opisania.

Łatwo i pysznie można odtworzyć smaki dzieciństwa. Ten deser jest pyszny i nisko kaloryczny.

Składniki:

  • Kefir – 1 litr
  • 3/4 szklanki kremowej śmietany
  • Cukier – 1 szklanka
  • Żelatyna – 2 łyżki stołowe
  • 2 szklanki wody
  • Cukier waniliowy – 1/2 opakowania

Sposób przygotowania:

Wymieszaj żelatynę z ciepłą wodą. Odstaw na ok. 25-35 minut. Następnie podgrzej na małym ogniu, ciągle mieszając. Doprowadzić do wrzenia. Pozostawić do ostygnięcia. Za pomocą miksera połączyć śmietanę, cukier, cukier waniliowy i kefir. Mieszankę ubijać jeszcze przez 4-5 minut. Następnie dodać żelatynę.

Umieść masę w foremce i pozostaw na 3 do 6 godzin. Po upływie czasu spędzonego w lodówce deser jest gotowy. Teraz możesz pokroić go na kawałki lub użyć foremek do wycinania ciastek. SPRÓBUJ!