Jest ciekawy i wart wypróbowania, nawet jeśli tylko dla samej nazwy. Zemsta mojej teściowej była bardzo słodka z wiśniowym orzeźwieniem. To ciasto to delikatne połączenie kruchego ciasta i wiśniowej mieszanki orzeźwiającej. Ciasto zwieńczone jest słodkim musem śmietankowym i warstwą migdałową.
Z podanych składników przygotuj kruche ciasto. Ciasto podzielić na dwie części i włożyć do lodówki na około pół godziny. Obie połówki włóż do dwóch tortownic o wymiarach 25×36 cm. Piec jedną z form przez 30 minut w piekarniku. Wystudzić. Podczas gdy ciasto stygnie, przygotuj bezę migdałową.
Białka należy ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę. Masę rozsmarować na blasze wyłożonej kruchym ciastem. Po wyrównaniu posypać płatkami migdałowymi. Piec w temperaturze 170°C przez 35-40 minut. Pozostaw do ostygnięcia. Teraz przygotuj warstwę wiśniową.