Będziesz mile zaskoczony, jak pysznie smakują. Zamiast tradycyjnych steków i klopsików upiecz kotlety z mięsa mielonego z twarogiem. Twarożek sprawia, że kotlety są smaczniejsze i mniej tuczące. Są też bardzo delikatne i soczyste.
Wymieszaj twaróg z jajkami, pieprzem, solą i mięsem mielonym. Jeszcze raz dobrze wymieszać masę. Następnie dodać mieszankę czosnkowo-cebulową do mieszanki mięsnej w blenderze.
Za pomocą łyżki wycinać z masy kształty. Zanurz je w bułce tartej i wodzie. Ułóż kotlety na blasze do pieczenia posmarowanej olejem. Piec w temperaturze 180oC przez 30-35 minut.
Podczas gdy kotlety pieką się w piekarniku, przygotuj sos. Połącz w rondelku połączone masło i mąkę. Wymieszaj masło z mąką. Po 2 minutach podgrzej mieszankę na małym ogniu. Następnie dodaj wrzącą wodę. Dodaj śmietanę, sól i pieprz. Połącz wszystkie składniki za pomocą trzepaczki. Gotuj przez 4 minuty.