Poczuj smak delikatnego, soczystego mięsa, które wręcz rozpływa się w ustach! Kotleciki świetnie zgrają się z każdą przystawką. Nie ważne czy będą to ziemniaki, frytki, ryż czy chrupiąca sałatka z kapusty, w każdym wydaniu smakują wyśmienicie!
Zaoszczędzisz trochę czasu, jeśli kupisz gotowe mięso mielone. W innym przypadku zmiel kurczaka z cebulą w maszynce, dopraw pieprzem i solą i wymieszaj. Masło pokrój w kostkę następnie włóż do zamrażarki. Zetrzyj ser na drobnych oczkach tarki i posiekaj koperek.
Przygotuj Ciasto. Dwa jajka wymieszaj z dwoma łyżkami soku z cytryny, dodaj pół łyżeczki kurkumy, papryki,
granulowanego czosnku i łyżeczkę soli. Dokładnie wymieszaj i dodaj dwie łyżki mąki kukurydzianej i pszennej,
ćwierć szklanki wody oraz szczyptę proszku do pieczenia.
W pozostałej mące pszennej obtoczymy mięso przed smażeniem. Z mięsa mielonego formuj placki i umieszczaj w ich środku kawałek masła obtoczony uprzednio w koperku i startym serze. Z placuszka uformuj kotlet zamykając kostkę masła w mięsie. Kotlety obficie obtocz w mące i przygotowanym cieście i wyłóż na rozgrzaną patelnię.