Po prostu wszystko zawijam w boczek: Takiego przepisu na mięsne roladki jeszcze nie było. Każdy poprosi o przepis.

To niesamowicie smaczna rolada, która nadaje się zarówno na obiad, jak i na świąteczną ucztę. Wystarczy kilka składników i chwila wolnego czasu, aby stworzyć prawdziwe dzieło sztuki kulinarnej!

Składniki:

  • pierś z kurczaka – 500 g
  • ser w plastrach – 100 g
  • sól – 5 g
  • pieprz czarny – 5 g
  • majonez – 80 g
  • pieczarki – 300 g
  • boczek – 200 g
  • olej – 10 ml

Przygotowanie:

Połóż plastry boczku np. na tacy lub desce do krojenia.

Przekrój kawałki kurczaka wzdłuż i cienko je rozbij.

Dopraw solą i pieprzem.

Posmaruj mięso majonezem.

Pieczarki pokrój w plasterki.

Podsmaż na oliwie z oliwek.

Połóż ser i pieczarki na kurczaku.

Zawiń mięso tworząc roladę.

Przełóż je na boczek i dokładnie zwiń.

Ułóż na blasze wyłożonej papierem.

Posmaruj jej wierzch olejem.

Piecz w piekarniku w temperaturze 180°C przez 35 minut.

Życzę smacznego!