Puszyste ciasto z porzeczkami – Zrób kulinarne wrażenie na swoich gościach

Dzisiaj zrobiłam super ciasto, które na pewno Wam się spodoba. Mam nadzieję, że dobrze się bawisz podczas gotowania i że miło spędzisz czas.

Składniki

  • Jaja: 3 sztuki
  • Szczypta soli
  • Cukier: 12 łyżek
  • Mleko: 12 łyżek
  • Olej roślinny: 12 łyżek
  • Mąka: 12 łyżek
  • Proszek do pieczenia: 10 g
  • Porzeczka: 200 g
  • Mąka: 40 g
  • Cukier: 40 g
  • Masło: 30 g

Przygotowanie

W misce wymieszaj jaja ze szczyptą soli. Dodaj 12 łyżek cukru, 12 łyżek mleka, 12 łyżek oleju roślinnego, 12 łyżek mąki oraz 10 g proszku do pieczenia. Wszystko dobrze wymieszaj, aż masa będzie jednolita. W osobnej misce wymieszaj 200 g porzeczek z 40 g mąki i 40 g cukru. Posmaruj formę masłem i rozłóż na niej przygotowane porzeczki. Wylej ciasto na porzeczki i piecz w temperaturze 180°C przez 40 minut.

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się wrażeniami – zostaw recenzję 😉 Dziękujemy za poświęcony czas! Smacznego!