Od początku przygotuj blachę do pieczenia. Najlepiej od razu posmarować blachę masłem. Miksuj miękkie masło i cukier przez około 2 minuty. Gdy masa będzie jednolita, dodaj jajka. Połącz wszystko w misce. Musisz się upewnić, że konsystencja jest jednolita. Umieść mąkę w misce. Użyj sita, aby usunąć wszelkie grudki.
Należy dodać sól i proszek do pieczenia. Wszystko dobrze wymieszać. Dodaj kefir do masy z jajek, masła i cukru. Nie przerywaj mieszania składników i kontynuuj ubijanie przez kilka sekund. Teraz można powoli dodawać mąkę. Wymieszaj składniki ostrożnie, powoli i dokładnie. Podziel mąkę na kilka części, aby uzyskać pożądaną konsystencję.
Przygotowaną masę przełóż do wysmarowanej tłuszczem formy. Piecz ciasto przez 40 do 45 minut w temperaturze 180°C. Jeśli ciasto nie jest upieczone na środku, sprawdź je wykałaczką. Gdy masa będzie gotowa, wyjmij ją z formy i pozostaw do ostygnięcia.