Ten przepis nie wymaga trudnych do znalezienia składników. Wszystko, co musisz zrobić, to zjeść rosół. Ile razy należy robić ten rosół? W ciągu tygodnia są dwa dni. I, co najważniejsze, muszą one następować po sobie. Na przykład środa i czwartek. Ponadto, powinna być przerwa. Czwartek i niedziela.
Do rosołu można użyć dowolnego mięsa. Wystarczy wybrać najlepsze. Nie ma znaczenia, czy używasz kurczaka, indyka, czy wołowiny do rosołu, upewnij się, że używasz kości podczas gotowania. Są one niezbędne.
Rosół będzie miał wysoki poziom kolagenu z kości. Jak działa kolagen, każdy wie. Zmniejsza on lub eliminuje zmarszczki, a także wzmacnia stawy. Pomaga schudnąć i zwalczyć rozstępy. Elastyczność Twojej skóry nie zostanie naruszona.
Gotuje się on bardzo powoli. Możesz skrócić czas gotowania, używając szybkowaru. Jeśli użyjesz tradycyjnej metody, gotowanie zajmie około 3-4 godzin.