Do bułki tartej można dodać dowolny ser, który lubi rodzina, my lubimy sery o nieco bardziej smaku, np. parmezan. Z tej ilości zrobisz całkiem sporą porcję, ale nie martw się, szybko zniknie z talerza.
W ten sposób bułka tarta jest znacznie bardziej chrupiąca, dlatego wszyscy tak bardzo ją lubią. Możesz podać tę cukinię samą lub podać ją z dressingiem lub lekką letnią sałatką.
Odetnij końce cukinii.
Pokrój każdy kawałek na plasterki o grubości około pół centymetra. Wszystkie plastry dopraw solą i pieprzem. Odstaw na 15 minut.
W międzyczasie przygotujemy składniki do polewy. W jednej misce wymieszaj bułkę tartą z mąką. Jajka ubić z papryką i serem.
Najpierw w jajku posmaruj plastry cukinii. Następnie w mieszance bułki tartej. Podgrzej olej na patelni.
Smażyć plastry cukinii na złoty kolor z obu stron. Niech kapie na serwetkę.