Będziesz potrzebować cytryny do wyciśnięcia soku i 5-6 marchewek. Po obraniu marchewek, ugotuj je, a następnie pokrój w plasterki, aż staną się miękkie.
Po ugotowaniu marchewki, pozwól jej ostygnąć. Utrzyj marchewkę, a następnie dodaj miód i sok z cytryny. Dobrze wymieszać, aby uzyskać jednorodną mieszaninę. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku i przechowywać w lodówce. Zalecana dawka to około 4-5 łyżeczek dziennie, aż do ustąpienia objawów.
Jak już wiesz, naturalne środki zaradcze mają wiele właściwości prozdrowotnych. Imbir i marchew mogą być stosowane w leczeniu bólu gardła, przeziębienia lub grypy. Wyżej wymienione mieszanki mogą być stosowane regularnie w celu złagodzenia bólu, stanów zapalnych i zgagi.
Mieszanki te polecane są dla osób, które doświadczają dużo stresu oraz osób, którym brakuje energii. Marchew jest warzywem korzeniowym o największej zawartości witamin i minerałów.