warzywa: 1 ogórek, 1 pomidor
owoce: 1 jabłko
woda: 2 litry
proponowana porcja owsianki: 400g
Powtarzamy jadłospis z poprzedniego dnia.
warzywa i owoce: 300g sałatki przygotowanej z marchwi i białej kapusty skropionej 1 łyżeczką oliwy z oliwek i sokiem z cytryny do smaku
woda: 2 litry
inne napoje: 3 filiżanki niesłodzonej, zielonej herbaty
proponowana porcja owsianki: 400g
ostatniego dnia diety powtarzamy jadłospis z dnia trzeciego
W jaki sposób przyrządzić owsiankę kukurydzianą?
Należy podkreślić, że przygotowując dietetyczną owsiankę nie możemy dodawać do niej mleka, masła, cukru.
Kaszę należy starannie wypłukać. Wodę zagotować w garnku i doprawić solą, Do wrzącej wody powoli wsypać kaszę kukurydzianą. Całość dokładnie zamieszać, a następnie zmniejszyć ogień, Kaszę gotować na małym ogniu przez około 15-20 minut. Pod koniec gotowania do kaszy dodać oliwę z oliwek.