Taką roladę możesz zabrać ze sobą w podróż, do pracy lub dać dzieciom do szkoły jako przekąskę.
Obierz cebulę, pokrój w kostkę i usmaż na gorącej patelni do uzyskania lekko złotego koloru, kolejno dodaj mięso mielone. Smaż wszystko razem, aż mięso będzie gotowe. Potem posól i popieprz do smaku.
Wbij jajka do miski, dodaj sól i wymieszaj.
Ziemniaki obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Przenieś je na sito i wyciśnij nadmiaru płynu. Dodaj ziemniaki do jajek. Dodaj do tej samej miski posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Nasmaruj patelnię olejem roślinnym i rozłóż masę ziemniaczano-jajeczną, wyrównaj powierzchnie. Usmaż cienki naleśnik z jednej strony i połóż na nim trochę mięsa mielonego. A następnie zwiń część naleśnika w rolkę. Wolną przestrzeń na patelni napełnij masą jajeczną, poczekaj, aż lekko się podsmaży, ułóż znów część nadzienia mięsnego i zwiń naleśnik w rolkę. W ten sposób usmażysz całą bazę z nadzieniem.