Jajka wymieszać trzepaczką z cukrem i z cukrem waniliowym.
Dodaj trochę mleka – wymieszaj.
Stopniowo mieszaj przesianą mąkę, skrobię i mieszaj na jednolitą mieszankę.
Na koniec dodaj resztę mleka, roztopione masło i szczyptę soli.
Bierzemy część ciasta, mieszamy z kakao i tworzymy ciemne ciasto.
Wlej ciemne ciasto do butelki i zrób otwór w pokrywce.
Teraz jasne ciasto przelej na rozgrzaną patelnię i upiecz z jednej strony.
Ułóż wzór ciemnego ciasta na jasnej warstwie.
Odwracamy i pieczemy.
Posyp cukrem, zawiń i podawaj.
Druga opcja – wylewamy na patelnię ciemne ciasto z butelki, jednocześnie „malując” spiralę.
Upiecz przez chwilę na patelni, a następnie wylej jasne ciasto za pomocą chochli.
Piecz jak klasyczny naleśnik.