Można je jeść na słodko z dżemem lub owocami albo na słono z kurczakiem lub szpinakiem. Potrzebujesz tylko podstawowego przepisu na naleśniki. Resztę niech wymyśli Twoja wyobraźnia. Naleśniki węgierskie różnią się od klasycznej wersji. Robi się je z dodatkiem drożdży, dzięki czemu są miękkie i puszyste. Są rozkoszą dla smakoszy.
Wymieszaj drożdże z połową ciepłego mleka, aż do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw na bok, a następnie przygotuj wszystkie pozostałe składniki. Oddziel żółtka od białek. Białka wymieszaj ze szczyptą soli, aby uzyskać sztywną pianę.
W osobnej misce wymieszaj żółtka z mlekiem. Następnie w dwóch partiach dodaj mleko i mąkę. Za każdym razem dobrze wymieszaj. Następnie za pomocą szpatułki delikatnie wmieszaj pianę z białek. Odstaw ciasto na 15 minut.