Na ciasto:
Na krem:
Dodatkowo:
Do garnka wsyp cukier, cukier waniliowy, skrobię kukurydzianą, dodaj żółtka i ubij składniki trzepaczką. Następnie dolej mleko i cały czas mieszając ugotuj gęsty krem. Gotowy przełóż do miski, przykryj folią spożywczą i ostudź.
W drugiej misce wymieszaj mąkę z pozostałymi suchymi składnikami. Następnie zalej je ciepłym mlekiem, roztopionym masłem, białkami jajek, wszystko razem wymieszaj, a następnie wyrób puszyste ciasto. Umieść je w misce, przykryj folią spożywczą. Odstaw na 1 godzinę.
Wyłóż ciasto na posypanym mąką blacie, rozwałkuj w prostokąt i równomiernie rozłóż na nim krem. Zwiń w rolkę, a następnie przekrój je za pomocą noża bądź nitki w szersze plasterki. Ułóż je obok siebie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstaw na 20 minut. Na koniec zrób za pomocą wykałaczki rowek po środku każdego ślimaczka. Posmaruj przyszłe wypieki ubitym żółtkiem wymieszanym z mlekiem.
Piecz przez 30-35 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C. Gotowe.