Kobiety po 40. roku życia mogą uratować swoje zdrowie, jedząc 3 suszone śliwki dziennie. Mają one wiele zalet zdrowotnych.

Piękna sylwetka to kolejna korzyść płynąca z częstego jedzenia śliwek. Śliwki są tym, co może zapobiec pojawieniu się wałeczków w niepożądanych miejscach. Śliwki mogą być również stosowane w celu utraty wagi. Aby czerpać korzyści ze śliwek, nie musisz jeść ich w całości.

Wystarczy zaledwie 5 śliwek dziennie, aby dostarczyć organizmowi wszystkich błonników, minerałów i składników odżywczych, które dostarczają śliwki. Śliwki zwiększają zarówno produkcję soków trawiennych, jak i przepływ żółci. Te drobne procesy są stymulowane przez śliwki, co w znacznym stopniu przyczynia się do funkcjonowania i zdrowia całego układu pokarmowego.

W kuchni: Suszone śliwki

Suszone śliwki można spożywać jako przekąskę lub dodatek do potraw. Można je dodawać do ciast i innych wypieków. Śliwki można również dodawać do mięs, sałatek i innych dań na ciepło. Świetnie komponują się również z warzywami. Warto z nimi poeksperymentować.

Czytaj dalej