Twarogowe ciasteczka – Nie przegap przepisu, w sklepie czegoś tak dobrego nie kupisz

 

Dziś przygotowałam dla Was doskonałe ciasteczka twarogowe. Mam nadzieję, że będziecie się dobrze bawić, przygotowując je razem ze mną.

Składniki

  • 250 g twarogu
  • 1 jajko
  • Szczypta soli
  • 70 g cukru
  • 60 ml oleju roślinnego
  • 220 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50 g cukru (do posypania)
  • 1 łyżeczka cynamonu

Przygotowanie

W dużej misce wymieszaj twaróg, jajko, szczyptę soli, 70 g cukru i olej roślinny, aż uzyskasz jednolitą masę. Do masy twarogowej dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj, aż powstanie gładkie ciasto. Podziel ciasto na małe kawałki i uformuj z nich kulki. W małej misce wymieszaj 50 g cukru z 1 łyżeczką cynamonu.

Każdą kulkę ciasta obtocz w mieszance cukru i cynamonu. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Ułóż kulki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie spłaszczając każdą kulkę. Piecz ciasteczka przez około 20 minut, aż staną się złociste.

Wyjdą bardzo smacznie, a co najważniejsze każdy może je zrobić. Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się wrażeniami – zostaw recenzję 🙂 Smacznego!